Kantpressning

Vi har lång erfarenhet av kantpressning och strävar alltid efter högsta möjliga kvalité. Vi använder oss dessutom av den senaste mjukvaran för att få en hög precision, snabba omställningar samt för att kunna hålla nere kostnaderna.
I de senaste Bystronic maskinerna både hydrauliska och elektriska kantpressar vi med upp till 150 ton och 3m längd.

Behöver du hjälp med denna process så hör av dig till oss för mer information.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kantpressning - Så fungerar det


Plåt är starkt och tåligt, vilket betyder att det krävs enorm kraft för att forma materialet, samtidigt är det viktigt att plåtdetaljer får den exakta form och design som eftersträvas.
Moderna maskiner för kantpressning är idag väldigt avancerade och använder datorteknik både för att öka precisionen och för att göra processen säkrare. Tack vare den tekniska utvecklingen kan våra kantpressar idag producera komponenter av mycket hög kvalitet.
Rent praktiskt fungerar det genom att plåten placeras på ett underverktyg, även kallat dyna. Sedan pressas öververktyget, även kallat stansen, mot dynan med enorm kraft. Resultatet blir att plåten bockas. Vinkeln som uppstår beror på plåtens tjocklek, kraften som används och övriga inställningar för maskinen.

Kantpressningen är effektivast för tunnare plåttyper. En stor fördel med kantpressning är att metoden har en relativt låg kostnad. Tack vare att dagens maskiner är så flexibla och styrs med väldigt hög precision kan plåten formas efter väldigt detaljerade specifikationer. När processen är säker och kvalitetsfel ovanliga går heller inte mycket av materialet till spillo.

Hos oss

Hos oss på EMAB används maskiner av märket Bystronic för kantpressning. De har en presskraft på 150 ton och klarar upp till 3 meter i längd. Vi använder oss av den senaste mjukvaran för att uppnå hög precision, snabba omställningar och att materialet verkligen ska utnyttjas på bästa sätt. En annan fördel med denna styrning är att repetitionsnoggrannheten är hög. Därför går det att hålla nere kostnaderna för varje kantpressning, vilket uppskattas av våra kunder.